foto1
Főbejárat
foto1
Iskolánk
foto1
Főbejárat
foto1
Iskolánk
foto1
Főbejárat

Barcsi Arany János Általános Iskola

7570 Barcs, Hősök tere 6.

eroforras

Az NTP-KKI-B-15-0241 számot viselő pályázat keretében 1.300.000 Ft-ot nyertünk - már működő tehetséggondozó program támogatására. A szakterület a dráma és tánc volt.

Pályázatunknak a „Függönyön innen és díszleten túl” címet adtuk. Ennek oka az volt, hogy az elmúlt tanévben a gyerekekkel kizárólag a nézőtéren ültünk és onnét néztük az előadásokat. Ebben a pályázatban azonban betekintettünk a kulisszák mögé, megismerkedtünk a színház kevésbé csillogó részeivel is.

A gyermekek kiválasztása az elmúlt tanévben megvalósuló pályázatra épült és az abban résztvevők közül választottunk ki 10 diákot és építettük tovább programunkat.

A pályázat egy komplex program megvalósítását tette lehetővé, melynek célja a pozitív énkép alakítása, a közösségépítés, a kommunikáció-, és a mozgásfejlesztés volt a csoport tagjai körében.

A pályázat 60 órás, a tananyagon túlmutató tehetséggondozásra adott lehetőséget.

A pályázat keretében 3 napos tehetséggondozó szaktábort tartottunk Szántódon, ahol a szabadidős tevékenységek mellett kiemelt szerepet kapott a közös, aktív munka, a programot lezáró előadás előkészítése, megbeszélése érdekében és elindítottuk a próbákat.

Az iskola falain kívül nem csupán a gyermekek közötti kapcsolatok épültek, fejlődtek, hanem a gyermek-pedagógus kapcsolat is más értelmezést kapott. Az együtt töltött 3 nap lehetőséget nyújtott egy családias légkör kialakítására, melyben a munkán túl a közös sport, séta, játék is helyet kapott.

A pályázat lehetőséget adott arra, hogy színház-látogatáson vegyünk részt.

Budapesten a Pinceszínházban Moliére: Tartuffe című előadását tekintettük meg, amely sajátos, modern feldolgozásban élvezhetővé tette a gyermekek számára a vígjáték mondandóját.

Frenkó Zsolt rendező az előadás előtt elmondta gondolatait a darab feldolgozásáról.

Az előadás megtekintése után lehetőségünk nyílt a színészekkel találkozni, közös fotókat készíteni.

A programunk június közepén előadással, majd projektzáróval fejeződött be. Köszönjük a lehetőséget a tehetséggondozásra, a közösségépítésre és a személyiségfejlesztésre!

plakat1 plakat2 plakat3