foto1
Főbejárat
foto1
Iskolánk
foto1
Főbejárat
foto1
Iskolánk
foto1
Főbejárat

Barcsi Arany János Általános Iskola

7570 Barcs, Hősök tere 6.

NTP-TM-14-0205 Színház az iskolában

Iskolánk a Nemzeti tehetség program keretei között kiírt pályázati felhívásra művészeti jellegű pályázatot nyújtott be. Az NTP-TM-14-0205 számmal regisztrált pályázat 2.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. 
A programsorozatot 14 tanulóval valósítottuk meg, akik mindannyian 5. évfolyamosok. 
Mivel 2015 a „Fény éve”, ezért minden programot e köré a téma köré építettünk fel. 
Sok kellemes foglalkozáson vettünk részt közösen. 
A csapatépítésre szükség volt, hiszen a gyerekeket két osztályból válogattuk ki. Az iskolai foglalkozásokon túl lehetőségünk volt olyan élményekhez juttatni a tanulókat, mint a Nemzeti Színházban Pécsett a Pán Péter előadás, a Bóbita Bábszínházban az Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona és a Planetáriumban a Kalandozások a csillagos égbolton. 
Remek programok voltak ezek és fokozta a jókedvet, hogy egy éjszakát Orfűn tölthettünk a Rácz tanyán. 
A szerzett élményeken túl mi is igyekeztünk élményt adni , így május végén előadással örvendeztettünk meg kicsiket és nagyokat egyaránt. 
A program nagyon sokat jelentett a csapatépítésben, továbbá az iskola eszköztárának bővítésében és a jövőbeni tervezésben. 
A színes reflektorok, az új mikrofonok segítségünkre lesznek abban, hogy iskolánkban még színvonalasabb műsorokat szervezhessünk a jövőben. 
A tapasztalatokat a drámaórákon hasznosítani fogjuk és igyekszünk egy határozott kiállású, megnyerő generációt nevelni a Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolájának dráma termében, akik nem csupán a falak között, de az életben is megállják helyüket.

 

A pályázat során készült képeket IDE kattintva megtekinthetik.